Zveza društev slovenskih
filmskih ustvarjalcev

Kersnikova 12, 1000 Ljubljanainfo@zdsfu.si


Uradne ure


Ponedeljek, torek, četrtek:

11.00 – 13.00

Sreda:

13.00 – 16.00
Nazaj

Od papirja do junaka 3 – Večer DSR, DSI in AGRFT

10 Feb, 2024

Spoštovane ljubiteljice, spoštovani ljubitelji filmske umetnosti,
v ponedeljek, 26. februarja, ob 17.00 v Kinodvorani AGRFT na Aškerčevi 5 v Ljubljani nadaljujemo že s tretjim pogovornim večerom o razvoju filmskega lika.

 

V tej epizodi cikla Od papirja do junaka smo se v Društvu slovenskih režiserjev in režiserk ter v Društvu slovenskih avdiovizualnih igralcev odločili za malce drugačen pristop. Komunikacijo med režiserkami/režiserji in igralkami/igralci bomo postavili v samo središče okrogle mize. Ker (si) je o tem odnosu mogoče še veliko povedati, bomo stopili naravnost vanj in drug drugega izz(i)vali z obojestransko radovednostjo ter poskušali najti tudi kakšno slepo pego.

 

Še vedno sicer ostajamo na tirnicah od papirja do realizacije na platnu, a tokrat nas bo najbolj zanimal proces vaj; kako besede preidejo v meso, kakšni so naši pristopi in načini dela, kje se dotikamo in kje razhajamo, kje drug drugega zgrešimo in kje vse bi se še lahko ujeli …

 

Radovednost pa je seveda pričakovana in dobrodošla tudi iz avditorija.

 

V sproščenem pogovoru bodo razpravljali igralki Nika Rozman in Katarina Čas ter režiserja Sonja Prosenc in Matevž Luzar.

 

Vljudno Vas vabimo v svojo družbo.

Zaradi omejenega števila sedežev prosimo za potrditev udeležbe (do zasedbe razpoložljivih mest) na info@dsr.si.