Zveza društev slovenskih
filmskih ustvarjalcev

Kersnikova 12, 1000 Ljubljanainfo@zdsfu.si


Uradne ure


Ponedeljek, torek, četrtek:

11.00 – 13.00

Sreda:

13.00 – 16.00

Aktualni pozivi

13 Jan, 2023

EST FILM LAB organizira dve delavnici:

EST FILM LAB: Financiranje filma v času podjetništva – spletna delavnica (24. – 27. januar)
Štiridnevna spletna delavnica je namenjena 25 udeležencem, vodi jo filmski producent Paul Miller, ki je sodeloval pri filmih The Secret of Roan Inish, Lone Star in Prozac Nation. Delavnica je namenjena filmskim producentom, študentom in vsem, ki jih zanima vstop v filmski posel na področju filmske produkcije. Udeležba stane 499 EUR. Prijava je možna do zapolnitve prostih mest. Več informacij TUKAJ.

EST FILM LAB: Scenaristična delavnica – spletna delavnica (28. – 29. januar)
Dvodnevna spletna delavnica za do 25 udeležencev, ki jo vodi Tony Grisoni. Delavnica bo zajemala vse glavne scenaristične teme, od navdiha za pisanje, adaptacije in pisanja izvirnega scenarija. Udeležba stane 499 EUR. Prijava je možna do zapolnitve prostih mest. Več informacij TUKAJ.

 

 

TorinoFilmLab: projekti FeatureLab 2023
Prva delavnica – junij 2023 (Španija); druga delavnica – september 2023; končna predstavitev – november 2023, Torino (Italija)
Intenziven program, namenjen ustvarjalnim ekipam scenaristov, režiserjev in producentov, ki pripravljajo svoj prvi ali drugi (režiserski) projekt igranega, kreativnega dokumentarnega ali animiranega filma v napredni fazi razvoja. Program je sestavljen iz dveh rezidenčnih delavnic in končne predstavitve na mednarodnem filmskem festivalu v Torinu novembra 2023, kjer se projekti predstavijo mednarodnim producentom in prodajnim predstavnikom. Projekte na koncu oceni mednarodna žirija, najboljši projekti bodo nagrajeni z denarnimi nagradami kot podporo pri nadaljnjem razvoju. Rok za prijavo je 16. januar. Več informacij TUKAJ.

 

 

Doc.incubator

Za ustvarjalce dokumentarnih filmov, ki že imajo razvit celovečerni dokumentarni film v napredni fazi montaže – rought cut.

Rok za prijavo je 26. januar. Več informacij TUKAJ.

 

 

Poziv k oddaji AV del za nagrado IRIS 2022

Združenje filmskih snemalcev Slovenije (ZFS) bo tudi v letu 2023 podelilo letno nagrado IRIS. Nagrada se bo podeljevala za najboljše stvaritve na področju filmske fotografije, ki dosežejo avtorske vrednote vizualne in filmske kulture ter zadovoljujejo visoke umetniške in estetske kriterije.

Nagrada se bo direktoricam in direktorjem fotografije podeljevala v šestih kategorijah:

Celovečerni igrani film
Kratki igrani film
Dokumentarni (tudi dokumentarno-igrani) film
Študentski film (igrani ali dokumentarni film v študentski produkciji)
TV serija
Glasbeni spot

V konkurenco za letno nagrado IRIS se lahko prijavijo avdiovizualna dela zgoraj navedenih kategorij, ki so bila prvič javno priobčena v obdobju od 1.1.2022 do 31.12.2022. Za nagrado se lahko potegujejo direktorice in direktorji fotografije, ki imajo slovensko državljanstvo ali so slovenske narodnosti, ali imajo urejeno stalno prebivališče v Republiki Sloveniji. Rok za oddajo in prijavo avdiovizualnih del je 31. januar. Več informacij TUKAJ.