Zveza društev slovenskih
filmskih ustvarjalcev

Kersnikova 12, 1000 Ljubljanainfo@zdsfu.si


Uradne ure


Ponedeljek, torek, četrtek:

11.00 – 13.00

Sreda:

13.00 – 16.00
Nazaj

Mednarodni dan animiranega filma

28 Okt, 2021

28. oktobra praznujemo mednarodni dan animiranega filma.

 

V organizaciji Društva slovenskega animiranega filma – DSAF poteka že tradicionalni dogodek, ki se navezuje na praznovanje Mednarodnega dneva animiranega filma. V letošnjem letu bo društvo podelilo nagrado Saša Dobrile za življenjsko delo na področju animiranega filma, ki jo prejme mojster lutkovne animacije, Dušan Hrovatin. Na podelitvi bodo prikazali izbor kratkih animiranih filmov, pri katerih je sodeloval kot režiser ali animator.

 

Poleg najvišje stanovske nagrade bodo podelili nagrade DSAF za študentske projekte, za najboljši dokončani in najboljši študentski projekt v razvoju. Preostali filmski program bo sestavljala projekcija nagrajenih filmov ter nagrajenih študentskih projektov iz leta 2020. Občinstvu bodo prikazali tudi program sodobnih slovenskih animiranih filmov za otroke.

 

Dogodek bodo dopolnili tudi s predstavitvijo slovenskih animiranih filmov na spletu, kjer si bo mogoče ogledati še nekatere druge filmske programe, med drugim izbor kratkih animiranih filmov za otroke. Vsebine na spletu in dogodek s podelitvijo nagrad in filmskim programom v Slovenski kinoteki bodo brezplačni.

 

V sodelovanju z Bazo slovenskih filmov DSAF predstavlja izbor slovenskih animiranih filmov na spletu, ki bodo na voljo za brezplačen ogled med jesenskimi počitnicami, od 25. do 31. oktobra 2021 na tej povezavi.

 

Dušan Hrovatin (Arhiv Lutkovnega muzeja LGL, avtorica: Zala Kalan)

Dušan Hrovatin (Arhiv Lutkovnega muzeja LGL, avtorica: Zala Kalan)