Zveza društev slovenskih
filmskih ustvarjalcev

Kersnikova 12, 1000 Ljubljanainfo@zdsfu.si


Uradne ure


Ponedeljek, torek, četrtek:

11.00 – 13.00

Sreda:

13.00 – 16.00

24. Festival slovenskega filma

7 Okt, 2021

Festival bo potekal med 12. in 17. oktobrom, pred otvoritveno slovesnostjo pa bo tudi otvoritev razstave, posvečene letošnji Badjurovi nagrajenki, gospe Emiliji Soklič.

 

Letošnji filmski program je razdeljen na tekmovalni, pregledni in posebni program, po dnevih pa je smiselno organiziran v tematske sklope. V uradni program festivala se je uvrstilo 87 filmov, od tega 54 v tekmovalni program. Festival se bo odvijal na dveh enakovrednih glavnih prizoriščih, v Avditoriju Portorož in na Razstavišču Monfort, dodatno festivalsko prizorišče pa bo Gledališče Tartini v Piranu, kjer bosta potekali dve brezplačni matineji, namenjeni najstarejšim in najmlajšim gledalcem.

 

Strokovno žirijo za celovečerne filme sestavljajo Primož Bezjak, Dana Budisavljević in Želimir Žilnik. Strokovno žirijo za kratke igrane, dokumentarne, eksperimentalne, animirane in študijske filme pa Robert Černelč, Matjaž Ivanišin in Hana Repše.

 

Bogat strokovni program bo potekal ves teden festivala in bo vključeval okrogle mize, strokovne posvete in delavnice, posvečene obravnavi trenutnih filmskih problematik ter izmenjavi izkušenj in strokovnih znanj.

 

Novosti letošnjega festivala sta tudi filmski evro za študente filma, s katerim želijo študentom filmskih smeri na AGRFT in Akademije Umetnosti UNG omogočiti bivanje na festivalu, in nekoliko bolj zelena usmeritev festivala (na festivalu ne bo uporabe embalaže za enkratno uporabo, za prevoz med prizoriščema pa bodo za akreditirane goste na voljo kolesa).