Zveza društev slovenskih
filmskih ustvarjalcev

Kersnikova 12, 1000 Ljubljanainfo@zdsfu.si


Uradne ure


Ponedeljek, torek, četrtek:

11.00 – 13.00

Sreda:

13.00 – 16.00

Čezmejni filmski festival Poklon viziji

3 Okt, 2023

Pridružite se na kateri izmed postojank čezmejnega filmskega festivala Poklon viziji, ki bo med 16.10. in 22. 10. potekal v več različnih krajih v Sloveniji in Italiji. Na festivalu bo tudi letošnji prejemnik nagrade Darko Bratina bolgarski režiser Stefan Komandarev, ki je za svoj zadnji celovečerec Blagine lekcije / Blaga’s Lessons (2023) na mednarodnem festivalu v Karlovih Varih (KVIFF) med drugim prejel tudi osrednjo nagrado kristalni globus. Poleg projekcij njegovih filmov izpostavljamo še mojstrsko delavnico, ki bo pod njegovim mentorstvom potekala v goriški Hiši filma v sredo, 18.10. med 10:00 in 13:30 uro.

 

Delavnica je odprtega tipa in bo potekala v angleškem jeziku, udeležba je brezplačna, prosimo pa za predhodno prijavo na tej povezavi.

 

Na festivalu bomo v sodelovanju z Zvezo obeležili tudi 100 let armenskega filma, pridružil se nam bo naš armenski prijatelj in režiser Harutin Hačatrian, prejemnik nagrade Darka Bratine leta 2009, gostili pa bomo tudi italijanskega režiserja Giacoma Abbruzzeseja s slovensko premiero njegovega celovečernega prvenca Disco Boy (2023), za katerega je prejel več mednarodnih lovorik, tudi srebrnega medveda na 73. Berlinalu. S predavanji in projekcijami kratkih del se bomo poklonili tudi dvema cineastoma Vittoriu de Seti in Maku Sajku.

 

Zelo veseli bomo, če se nam boste na festivalu pridružili, podrobnejše vsebine in predstavitve gostov si lahko ogledate na spletni strani, urnik festivala po lokacijah in dnevih je dostopen tukaj.